
Sušení papriček v celku
Sušení papriček v celku
Nemáte nekdo nejakou radu jak usušit celou papričku aniž bych ji musel nejak rozřezávat ?? mam zkušenost že mi začlnou plesnivět 

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Sušení papriček v celku
Podle druhu
tenké drobné...sušička ,trouba nebo navléknuté na provázku a průvan.
...střední ..propíchat špendlíkem , sušička ,trouba.
...velké silnostěnné ..lepší rozpůlit (bohužel ) , sušička ,trouba.



Re: Sušení papriček v celku
Naposledy upravil 1 dne bremic; celkem upraveno 8x.
Re: Sušení papriček v celku
jde o morugu TMS jelikož jich budu mit hrozne moc a ani nahodou to nesním budu muset vetsinu nasušit na zimu 

Re: Sušení papriček v celku
No tak ta je snad opravdu jen na sušení....mám je na niti přivázaný za šťopku u krbu. Ideální je sušit ji na půdě pod střechou.
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2175
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušení papriček v celku
Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.
Re: Sušení papriček v celku
gandalf píše:Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.
Používat je jen coby suché koření je mi právě hrozně líto. Takový plněný jalapeňa sýrem a mletým masem to je dobrotka. Ale praktičtější je to sušení...bez debat.

- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2175
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušení papriček v celku
Třeba ty velký buskupský koruny nejprve zavařím, potom je můžu jednak použít na ozdiobení pokrmu, jednohubek, nebo je naplním třeným sýrem a podávám jako zváštní přílohu. Nejsou moc ostrý a tak je může skoro každý. Docela to má úspěch, ale je to patlačka.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti