Sušení papriček v celku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
franta599
Stálý člen
Příspěvky: 134
Registrován: 29 led 2013 00:08
Reputace: 1
Obrázky: 0

Sušení papriček v celku

Příspěvekod franta599 » 08 zář 2013 09:04

Nemáte nekdo nejakou radu jak usušit celou papričku aniž bych ji musel nejak rozřezávat ?? mam zkušenost že mi začlnou plesnivět :rn:

Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 159
Obrázky: 0
Bydliště: KOLÍN

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod Dr.Pedr » 08 zář 2013 09:19

Podle druhu :jalapeno: tenké drobné...sušička ,trouba nebo navléknuté na provázku a průvan.
:jalapeno: ...střední ..propíchat špendlíkem , sušička ,trouba.
:jalapeno: ...velké silnostěnné ..lepší rozpůlit (bohužel ) , sušička ,trouba.

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod bremic » 08 zář 2013 12:14

Silnostěnné nesuším. Je to škoda. Lepší je je dát zamrazit nebo dát do nálevu nebo oleje. :foods:


14633
Naposledy upravil 1 dne bremic; celkem upraveno 8x.

franta599
Stálý člen
Příspěvky: 134
Registrován: 29 led 2013 00:08
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod franta599 » 08 zář 2013 12:35

jde o morugu TMS jelikož jich budu mit hrozne moc a ani nahodou to nesním budu muset vetsinu nasušit na zimu :angry1:

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod bremic » 08 zář 2013 13:18

No tak ta je snad opravdu jen na sušení....mám je na niti přivázaný za šťopku u krbu. Ideální je sušit ji na půdě pod střechou.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2175
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2591
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod gandalf » 08 zář 2013 13:57

Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.

Uživatelský avatar
bremic
Stálý člen
Příspěvky: 389
Registrován: 27 úno 2013 16:22
Reputace: 3
Obrázky: 0

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod bremic » 08 zář 2013 14:08

gandalf píše:Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.

Používat je jen coby suché koření je mi právě hrozně líto. Takový plněný jalapeňa sýrem a mletým masem to je dobrotka. Ale praktičtější je to sušení...bez debat. :foods:

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2175
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2591
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sušení papriček v celku

Příspěvekod gandalf » 08 zář 2013 15:09

Třeba ty velký buskupský koruny nejprve zavařím, potom je můžu jednak použít na ozdiobení pokrmu, jednohubek, nebo je naplním třeným sýrem a podávám jako zváštní přílohu. Nejsou moc ostrý a tak je může skoro každý. Docela to má úspěch, ale je to patlačka.


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti