Sušení papriček v celku
Sušení papriček v celku
Nemáte nekdo nejakou radu jak usušit celou papričku aniž bych ji musel nejak rozřezávat ?? mam zkušenost že mi začlnou plesnivět 

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Sušení papriček v celku
Podle druhu
tenké drobné...sušička ,trouba nebo navléknuté na provázku a průvan.
...střední ..propíchat špendlíkem , sušička ,trouba.
...velké silnostěnné ..lepší rozpůlit (bohužel ) , sušička ,trouba.

Naposledy upravil 1 dne bremic; celkem upraveno 8x.
jde o morugu TMS jelikož jich budu mit hrozne moc a ani nahodou to nesním budu muset vetsinu nasušit na zimu 

No tak ta je snad opravdu jen na sušení....mám je na niti přivázaný za šťopku u krbu. Ideální je sušit ji na půdě pod střechou.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Kontaktovat uživatele:
Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.
gandalf píše:Já silnostěnné chilli zásadně suším. Podle mého /nikomu to nevnucuji/ je to praktičtější, protože sušené plody mohu postupně drtit a tak mám stále čerstvé koření i pro známé. Dobře se skladuje v uzavřených nádobách, neztrácí přirozené aroma, chuť ani barvu. Kromě rohů, jalapeňa a biskupské koruny nezavařuji nic /abych nekecal, ještě ten bezvadnej chilli salát a omajdy/.
Používat je jen coby suché koření je mi právě hrozně líto. Takový plněný jalapeňa sýrem a mletým masem to je dobrotka. Ale praktičtější je to sušení...bez debat.

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Kontaktovat uživatele:
Třeba ty velký buskupský koruny nejprve zavařím, potom je můžu jednak použít na ozdiobení pokrmu, jednohubek, nebo je naplním třeným sýrem a podávám jako zváštní přílohu. Nejsou moc ostrý a tak je může skoro každý. Docela to má úspěch, ale je to patlačka.