kvetináče

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
sedlinkas
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: kvetináče

Příspěvekod sedlinkas » 08 čer 2013 13:48

Ale zas pro začátek :D:D neber to, já dát všechno co mam do kbelíků tak to zalejvam hadicí z pokoje, protože bych se nedostala na balkon, kvůli místu mám v kbelíku jen klasické papriky a rajče ( to tam přijde zítra:D neni kdo by přivezl hlínu) a jinak jsem nakoupila 5l kontejnery po 19.Kč fakt to nemam kam dát, holt příští rok nechám jen ty nejlepší a nejsilnější. Musim tedy říct že jsem teď dozasadila i Birds Eye - to necham doma, to ven už nepůjde a budu mít v zimě doma brevno :D

PJ_1986
Nový člen

Příspěvekod PJ_1986 » 29 čer 2013 12:18

Taky tak trochu dotaz ohledně květináčů. Mám nějaký květináče, ale mají velký díry ve dně a ten keramzit co mám jako drenáž propadává. Můžu dát na dno pod ten keramzit perlinku?

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2586
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 29 čer 2013 14:32

Podle mého ta perlinka ničemu neublíží.

PJ_1986
Nový člen

Příspěvekod PJ_1986 » 29 čer 2013 15:54

To doufám, už je tam :D

sembeth
Stálý člen

Příspěvekod sembeth » 09 črc 2013 08:16

Téma: koše IKEA jako květníky

Moje aktuální zkušenost je taková, že v prvopočátku velké nadšení (relativně velký, pěkná cena), které přešlo postupně k nespokojenosti. V mém případě, kdy mi jalapena, bolivie, apod. narostli na nějakých 110-125cm, mám je na terase, kde častěji pofukuje, je to se stabilitou na levačku. Takže vhodné především pro středně velké rostliny, nebo kde je úplné bezvětří.
Osobně si navíc myslím, že tvarově tento květník není úplně ideální (úzký, vysoký).

Na základě toho jsem přešel na stavební vědra a tato volba mě hodně potěšila. Objem 20L, tvarově ideální, cena 49Kč (takže ne o moc dražší než koš IKEA). Samozřejmě je jasné, že takovéto květníky si bude málokdo cpát do bytu, na balkon a pod. Přeci jenom to už zabere dost velký prostor.
Nicméně pro to co nesadím do země a chci mít venku, ideální volba.

sedlinkas
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sedlinkas » 19 črc 2013 23:21

No ta vědra jsou sice velká do bytu i na balkon, ale na druhé straně, mám rostliny na balkoně v kontejnerech a květináších, něco v kbelících, ale pak to láká je moc hňácat blízko sebe a papričky táhnou do výšky místo do šířky, takže ta vědra by byla pro mě ideální, protože prostorově jsou asi nejvhodnější. příští rok se polepším. No není nad osobní zkušenosti.

Snowball
Nováček

Příspěvekod Snowball » 21 lis 2013 10:46

tozi píše:No väčšinu sadeničiek plánujem do fóliovníka. Avšak pár si ich chcem nechať doma. Len ma zaujíma aké veľké sú potrebné kvetináče aby bola aj doma aspoň nejaká úroda. Niekde píšu 3-4 l. Inde až okolo 7 l kvetináče. Tak pre upresnenie rád by som si nechal doma jednu black pearl,medusa,lingua di fuoco a možno niektoré habanero.
na tieto odrody staci 3-4l kvetinace.

JuraS.
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JuraS. » 25 lis 2013 14:21

Nemáte někdo kontakt na nějaké stavaře, malíře aj z Prahy kteří mají prázdné nádoby od barev, nivelaček, štuků aj. 20-40 lt..aspoň 3 bych uvítal...

Zpět na „Začátečnický koutek“