prosím o pomoc - žloutnutí listů
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Re: prosím o pomoc - žloutnutí listů
Ahoj, napiš více informací. Čím hnijíš, jak často zaléváš, jestli si měl škůdce jestli tam není atd. čím více informací dáš tím snadněji ti někdo poradí.
Za mě dávám tip na padlí, co na to zkušenější?
Za mě dávám tip na padlí, co na to zkušenější?
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Jen tak z fleku mi to pripomina bud parazita (mozna svilusky, trasnenky) nebo prehnojeni.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2586
- Kontaktovat uživatele:
V podmiskách ti zřejmě stojí voda, tak se nediv.
Hnojení tak jednou za 14dní pouze nějaké NPK, jinak rostlinky zalévány po vyschnutí substrátu, na foto stoji voda v podmiskách protože tu u nás ted 3dny v kuse prší ale to se začalo objevovat už předtím. A žádný škůdce jsem nepozoroval, ve skleníku se sice objevila sviluška ale tady nic..
Urcite dej podmisky obracene nebo je vyndej uplne at voda muze odtekat.
jj ted v tom dešti jsem se to snažil vylévat co to šlo. Ale v těch vedrech to bez nich nešlo, ráno podmisky plné a odpoledne rostlinky už svěšené listy. Rostliny jsou už 3.leté tak doufám že jeste vydrží
Mozna bych sel na to od lesa a zkusil neco co dodava i mikroprvky. Muze to byt skudce, ale take treba nedostatek zeleza, vapniku atp.
Coz ti klasicke NPK hnojivo nedoda. Pokud to pestujes dele ve stejne zemi, muze to byt duvod.
Coz ti klasicke NPK hnojivo nedoda. Pokud to pestujes dele ve stejne zemi, muze to byt duvod.