Choroby na listech
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
- Obrázky: 0
Re: Choroby na listech
Ty listy mi připadají poškozené sáním, třásněnka by to být mohla. Mě svilušky také letos udělaly výběr a šly po určitých druzích.
Bacula
Jak píšeš. Viditelné poškození sáním. Černé tečky by nasvědčovaly třásněnce. Ty dírky mohou být od slunce. Popálená a následně vydrolené místa.
-
- Stálý člen
- Reputace: 128
- Obrázky: 0
Neví, jestli dobře vidím. Na tom spodním obrázku je to IMHO jenom malá spálenina od slunce, která se s růstem listu zvětšila. Na tom prvním obrázku těžko říct. Mechanické poškození, Nějaká bakteriální nákaza... cokoliv.
Zdravím Vás... Jen rychlý dotaz, zda je má úvaha správná...
Jsou listy spálené od slunce? Či je to něco jiného? Objevilo se to teď u všech rostlin a pro jistotu to sem dávám i kontra máta, kontra bazalka ( ta si myslím, ze je podchlazená. Ty skvrnky)

A ještě jeden dotaz. Pro který teda moc teorii nemám a proto prosím o posouzení.
Zároveň s černáním listů začala kytka vpravo nějak žloutnout a ta druhá už začíná také. Odspodu. Rychlý přesun z indooru a změna teplot?? ( Kytky hnojím, takže si nemyslím, že by to bylo nedostatkem živin )
Velké díky za reakce!!

Jsou listy spálené od slunce? Či je to něco jiného? Objevilo se to teď u všech rostlin a pro jistotu to sem dávám i kontra máta, kontra bazalka ( ta si myslím, ze je podchlazená. Ty skvrnky)

A ještě jeden dotaz. Pro který teda moc teorii nemám a proto prosím o posouzení.
Zároveň s černáním listů začala kytka vpravo nějak žloutnout a ta druhá už začíná také. Odspodu. Rychlý přesun z indooru a změna teplot?? ( Kytky hnojím, takže si nemyslím, že by to bylo nedostatkem živin )
Velké díky za reakce!!

No.. Nezdá se mi to jako popálené. Spíš nějaká hniloba.