30 dkg smetanového sýru - mascarpone, ricotta - může být i lučina, niva
20 dkg strouhaného cheddaru (můžeme použít i jiný tvrdší sýr)
plátky slaniny
30 dkg jalapeno papriček
1 šálek mléka (lze použít vejce jako na klasický trojobal)
1 šálek hladké mouky
1 šálek strouhanky
olej na smažení
V misce rozmícháme smetanový sýr, cheddar a nadrobno nakrájenou slaninu. Rozpůlíme Jalapeno papričky a vydlabeme semínka. Poté naplníme směsí.
Mléko a mouku dáme do samostatných misek. Plněné půlky paprik dáme do mléka a poté do mouky a necháme zaschnout 10 minut.
Poté opět ponoříme do mléka a dále do misky se strouhankou, tak, aby byl celý povrch obalený a sýr nám nevytékal.
Nakonec rozehřejeme olej a ponořené Jalapenos smažíme po dobu 2-3 minut dozlatova. Podáváme bez přílohy, pouze dle chuti s vhodnými pálivými omáčkami.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YJHAPOlNJco[/youtube]
Druhý způsob přípravy je bez obalování a smažení, pouze papričku naplníme sýrem a obalíme do plátků slaniny. Poté grilujeme na rožni nebo pečeme v troubě.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QnP-8HJisSU[/youtube]
Pár videí na různé způsoby příprav:
https://www.youtube.com/watch?v=dP3bfYSw6VA" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=r--hrrfms5I" onclick="window.open(this.href);return false;