Tak pratele .. protoze se nikdo neozval (ja taky vam nedal moc casu priznavam) a ocitl jsem na rodinnem nakupu, vyuzil jsem prilezitosti, koupil 3 krabicky Habanero (zluty) a provedl hokus pokus filokus ... zavaril jsem 3 male sklenicky
1 - lak DEKO podle navodu (voda, ocet, cukr, pripravek), dve kolecka cibule, neco kolecek mrkve, 1 pol.lzice oliv oleje (nekde jsem to tu videl). Papricky jsem vybral ty nejmensi a nechal je vcelku
2 - lak, cibule, mrkev, olej stejne jak 1, jen jsem pridal 1ks bobkovy list a par kulicek noveho koreni. Zbyvajici jedna mala papricka cela, pak jedna rozkrojena napric a jedna nakrojena podelne
3 - lak, cibule, mrkev jak 1, jen oleje jednou tolik, vice bobkoveho listu a trosicku vic noveho koreni. Papricky uz mi zbyly jen docela vetsi, tak jsem jednu rozkrojil podel a zbyvajici nakrajel napric - vznikly takovy docela pekny "hvezdicky"
to vse zavareno asi 20 minut v pare, ted to chladne .. necham to nejaky cas byt a pak pripadne poreferuju co z toho vylezlo
Behem pripravy jsem sezral asi 3 velky Jalapenos z te konzervy co mi tak chutna - viz predchozi prispevek - nemuzu se zbavit dojmu, ze tomu memu laku neco chybi, ale tezko rict - ty Jalapenos mam v lednicce uz docela hodne dlouho (je to zbytek 5l plechovky) a ony se do toho laku asi i tak nejak "rozlezely" , tak jsem se rozhodl to ted neresit .. pockam na vysledek tech zlutejch potvor

a dam pripadne vedet