Po včerejší sklizni jsem zpracovával na mnoho způsobů - nakládání kozích rohů, jalapeňa na kolečka, spousta haba se už suší atd. Nesmím zapomenout na velkou část všeho možného v mrazáku na horší časy

A když jsem přemýšlel co bych uvařil, napadla mne chilli pasta.
Receptem jsem se moc nezabýval, protože na netu jsem našel víceméně jen recepty na harrisu. Takže jsem to zjednodušil na úplné minimum.
Suroviny:
cca 500g různých papriček - dle každého vkusu (já měl jala, thai orange, aji lemon drop, haba a kozí rohy)
1 lžíce soli
1 palice česneku
cca 500g protlaku, kečupu (já použil domácí kečup)
Postup:
Papričky v hrnci podlijeme vodou a necháme chvíli podusit (na změknutí slupky), pak to scedíme přidáme ostatní suroviny a mixujeme...

plníme do skleniček a pro jistotu jsem nechal sterilizovat
Výsledek stojí za to...
Dobrou chuť

