
Moje plody se teprve začínají vybarvovat.....
Suroviny:
1,5 kg vypeckovaných švestek
2 cibule
3 velké sladké papriky
plechovku loupaných rajčat (nebo rajčatové pyré)
1/3 mletá skořice
4 lžíce až 500g třtinového cukru dle sladkosti trnek
500 ml červeného vína
4 ks chilli papričky (Krakatoa, Fatalii orange, Fatalii mustard, Kraken a Habaněra orange)
4 ks stroužky česneku
4 ks mleté hřebíčky
2 cm kousek čerstvého zázvoru
1 lžička soli
4 ks nového koření
Dávku darovaných plodů jsem nakonec zdvojnásobil...

Nejhorší asi bylo odhadnout kolik tam naládovat cukru, po vychladnutí je sladkost omáčky jiná než při varu...
Postup:
1. Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme
2. na oleji zesklovatět cibulku
3. smícháme švestky, červený víno, česnek, sůl a zázvor,
přivedeme zvolna k varu a vaříme cca 10 min
4. přidáme rajičata a pariky, skořici
5. za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše
6. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, pepř, znovu přivedeme k varu
a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min.
7. Ponorným mixérem rozmixujeme
8. Přidat jemně nakrájené chylli papričky dle potřeby
9. naplníme do skleniček, a zavaříme cca 20min. 85°C
Dobrou Chuť..