Zdravim, nematr nekdo recept na chilli pastu (ne omacku) ? Hlavne se mo jedna o to aby nejakou dobu po otevreni vydrzela v lednici. Ta co jsem udelal mi po mesici zplesnivela.
Diky
chili pasta recept
Re: chili pasta recept
Zdravim,
kolego prosím tě, neber si to špatně ale každe lenoch umí napsat dotaz aniž by zkusil sá pátrat. máme tady na fóru skvělý dvěře, který když otevřeš tak v nich najdeš spoustu regálu s omáčkama nejrůznejších chutí a vůní, stačí jen hledat : recepty-na-domaci-chilli-omacky-chilli-sauce/" onclick="window.open(this.href);return false;
kolego prosím tě, neber si to špatně ale každe lenoch umí napsat dotaz aniž by zkusil sá pátrat. máme tady na fóru skvělý dvěře, který když otevřeš tak v nich najdeš spoustu regálu s omáčkama nejrůznejších chutí a vůní, stačí jen hledat : recepty-na-domaci-chilli-omacky-chilli-sauce/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: chili pasta recept
A co když nechce omáčky?
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: chili pasta recept
Tady je něco.... http://www.mytaste.cz/click/index/54766 ... uchyni.com" onclick="window.open(this.href);return false;
...a taky je dobrá chilli sůl...na 1 kg mořské soli přijde cca 10 ks čerstvých chilli papriček zbavených semínek (odruda a pálivost je zcela na Tvých chuťových buňkách ).
Postup : Rozmixuj na jemno chilli papričky (u pálivějších odrůd pozor na výpary z mixéru ..funguje to jako slzák)...přisypej sůl a důkladně vše znovu rozmixuj.
Takto vlhkou směs vyklop na plech a v tenké vrstvě nech vysušit (topení ,trouba na minimum apod.).Vznikne ti ztvrdlý suchý kus ,který musíš rozlámat a ve hmoždíři roztlouc na jemno . Takto jemnou sypkou ochucenou sůl nasyp do čisté sklenice opatřené víčkem. Báječné ochucovadlo ,které se ti nezkazí !!!
PS : Video -návod na chilli sůl jen někde uprostřed viedo- snímku (musíš to stáhnout).
http://www.ulozto.cz/xXMocHX/16-jamie-v ... -danwa-mpg" onclick="window.open(this.href);return false;
...a taky je dobrá chilli sůl...na 1 kg mořské soli přijde cca 10 ks čerstvých chilli papriček zbavených semínek (odruda a pálivost je zcela na Tvých chuťových buňkách ).
Postup : Rozmixuj na jemno chilli papričky (u pálivějších odrůd pozor na výpary z mixéru ..funguje to jako slzák)...přisypej sůl a důkladně vše znovu rozmixuj.
Takto vlhkou směs vyklop na plech a v tenké vrstvě nech vysušit (topení ,trouba na minimum apod.).Vznikne ti ztvrdlý suchý kus ,který musíš rozlámat a ve hmoždíři roztlouc na jemno . Takto jemnou sypkou ochucenou sůl nasyp do čisté sklenice opatřené víčkem. Báječné ochucovadlo ,které se ti nezkazí !!!
PS : Video -návod na chilli sůl jen někde uprostřed viedo- snímku (musíš to stáhnout).

http://www.ulozto.cz/xXMocHX/16-jamie-v ... -danwa-mpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: chili pasta recept
http://ostro.cz/cz/recept-na-domaci-chilli-omacku-ostro. Nejspíš už jsi to ale za ten rok objevil:).brezina4 píše:Zdravim, nematr nekdo recept na chilli pastu (ne omacku) ? Hlavne se mo jedna o to aby nejakou dobu po otevreni vydrzela v lednici. Ta co jsem udelal mi po mesici zplesnivela.
Diky
Re: chili pasta recept
No tááák přece ti nemůže vydržet měsíc otevřená omáčka, maximálně týden a je pryč 

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host