Fermentovaná omáčka s ovocím
Fermentovaná omáčka s ovocím
Kolegovia, tak ma napadlo urobiť tzv. Srirachu s nejakým ovocím, napríklad mango alebo broskyňa. A to tak že by som nechal klasicky nechal prekvasiť papričky a potom ptemixovať aj s nejakým ovocím a následne prevariť a vlastne postupovať ako pri srirache. Neskúšal to niekto, či je to blbosť?
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Fermentovaná omáčka s ovocím
Nápad je to dobrý. Tiež som mal podobný. Chcel som urobiť klasickú, Nuselskú Srirachu z jednej dávky, t.j. zo 600 gramov chilli paprík ku ktorým som chcel pridať 400 gramov mochyne peruánskej a 200 gramov pečenej cibule. Prípadne som to chcel ešte niečím dochutiť, podľa toho, čo by si to žiadalo. Lenže dokým som to zrealizoval, tak papriky boli už dosť zvädnuté, tak som ich len narýchlo rozmixoval so soľou na pastu. Takže to možno vyskúšam až na budúci rok s čerstvou úrodou.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host