Ačokča aka paprikookurka
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2587
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ačokča aka paprikookurka
Stejně jako okurky - vysadlils to brzo.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Jak to chutná...? 

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mladý lusk má chuť jako jemná zeleninová paprika /+-/. Ale plody je třeba konzumovat mladé /je to bohatě olistěné, plody rostou v zápažbí listů a jsou špatně vidět/. Na rostlině jsou samčí i samičí květy. Poživatelné jsou i mladé listy. Starší lusky mají nepoživatelná semena a ztrácejí tu jemnou chuť. Lusky se dají zapékat, zavařovat i konzumovat za syrova. Jestli je chceš vyzkoušet, tak mi napiš a já ti pošlu semena.
Zdravim. je to několik let, co jsem koupil dvě sazenice této paprikookurky. Porostlo mi to půlku pařníku, opravdu to bujně roste a šplhá po všem v dosahu. Plodů jsem měl taky dost, ale co s nima. Vevnitř jsou tvrdá velká černá semena, která se nejí. Mě ovšem moc nechutnaly ani samotné plody, jsou vlastně bez chuti. Opravdu to zabralo hodně prostoru, který jsem mohl lépe využít na samostatné okurky a papriky. Zkusil jsem i zavařit jako okurky. Jíst se to dalo, ale mě jeden pokus s pěstováním stačil. Zelenině zdar, paprikám sláva.
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
V tvém případě ses dopustil nejméně dvou chyb. 1. Ačokču nesázet NIKDY do pařníku, skleníku, foliovníku, ale ven třeba k plotu /silně obrůstá/. 2. Plody se konzumují mladé, to jsou šťavnaté a jemnou papriko-okurkovou chutí. Staré, přerostlé, plody jsou sice poživatelné, ale bez chuti a semena jsou nepoživatelná /tvrdá/. To nepíši o tom, že sis io této rostlině nic zřejmě nepřečetl.
Ahoj. Jestli máš nějaká semínka na prodej tak bych koupil. Pěstoval jsem ji před lety, ale nakonec jsem prohrál boj se slimákama. Zkusil bych ji znovugandalf píše:V tvém případě ses dopustil nejméně dvou chyb. 1. Ačokču nesázet NIKDY do pařníku, skleníku, foliovníku, ale ven třeba k plotu /silně obrůstá/. 2. Plody se konzumují mladé, to jsou šťavnaté a jemnou papriko-okurkovou chutí. Staré, přerostlé, plody jsou sice poživatelné, ale bez chuti a semena jsou nepoživatelná /tvrdá/. To nepíši o tom, že sis io této rostlině nic zřejmě nepřečetl.

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Když mi pošleš adresu do SZ, tak ti jich pár bez problémů pošlu.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Tak letos jsem ji zase nasadil, uz z nich mam 3 pekne mlade rostlinky, uz prerostly spejle, ale na balkon je jeste brzo, tak je necham uvnitr (na balkone natahnu snury ke kvetinacum, at se muzou plazit).
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com