- papričky - odrůda je na vás...lze použít jak

- tavený sýr typu "trojúhelníček" nebo smetanový sýr Apetito, Smetanito, Philadelphia, Veselá kráva, Skyr apod.
- zelí - sterilované, buď normální nebo kysané - dle osobních preferencí (v nálevu v omniovce se šroubovacím víčkem) scezené, případně lze
dle mě použít i čerstvé zelí...ale to je moc křupavé a nezměklé na plnění - min. bych ho spařil
- bylinky - bazalka, tymián, oregano nebo jaké komu vyhovují
- sůl
- pepř
- česnek
- kuličky nového koření
- bobkový list
- olej - já používám řepku, ale lze použít od lněných, slunečnicových, olivových (drahé a moc aromatické), ale v podstatě co kdo preferuje
Ze sýru, zelí, bylinek, soli a pepře uděláme směs - ideální je to promíchat vidličkou nebo to zkusit ručním mixérem s metličkami. Touto směsí naplníme lusky paprik (já to plním "vrškem" tam jak paprička visí z rostlinky),já tam nechávám vnitřek papričky, ale můžete ho s klidným svědomím vyloupnout - každý si vybere odrůdu dle sebe...ale doporučoval bych nějakou "masitější" typu jalapeno, large cherry red, obyčejný kulatý feferon. Ale dají se i plnit menší kousky - moje mamka plní takové co si sama vypěstovala, snad to není ani uznaná odrůda...jsou menší cca 3-4 cm dlouhé, tenší, světle zelené, ale blbě se plní, tak je podélně řízne a naplní...pokud by vám zbyla směs, tak jako pravidelně mně, udělejte z ní kuličky jako ty z Ikea.
Do plastové uzavíratelné krabičky ci skleněné dózy (jako na sladkosti nebo na nakládaný hermelín) s patentním uzávěrem dám olej, na plátky nakrájený česnek, kuličky nového kořením bobkový list a kdo chce může i bylinky. A námi naplněné papričky, kuličky anebo obojí přesuneme do krabičky s olejem, česnekem, novým kořením, bobkovým listem a bylinkami. Uzavřeme a dáme do ledničky...Taky je dobré je nechat nějakou dobu "naležet" v lednici. A pak stačí jen pojídat a sledovat jak se rychlostí světla krabička/dóza vyprazdňuje