Chunanská pasta je naprosto super, poslední sklenice z loňské sezóny dle tvého receptu, (uchovávám v chladničce) se za tu dobu uležela do stavu božská mana. Např. kydnout lžičku či lžíci (dle použitého chilli a odolnosti jedince) na obsah jedné krabičky sardinek ve vlastní šťávě...k tomu krajíček dobrécho chleba...jedna z mých nejoblíbenějších svačin
Ale chunanku je imho jednak škoda zpracovat uplně na jemno, imho je lepší když se ponechají drobné kousky, a taky i nechat většinu semínek.
A navíc její chuť je díky zázvoru přecijen specifická, uplně do všeho se nehodí.
Takže letos taky koketuju s myšlenkou na nějakou čistě sladko-slanou pastu maďarského typu, velmi jemné konzistence, bez semínek. Např. jako základ marinád, pro namazání na bílé pečivo spolu se sladkou ovocnou marmeládou, atp.
Kdyby měl někdo tip či odkaz na ověřený recept, jehož výsledek by nebylo nezbytné uchovávat jen v chladničce, to by bylo skvělé.