KROUCENÍ LISTU PAPRIK A RAJČAT
Re: KROUCENÍ LISTU PAPRIK A RAJČAT
Tipoval bych přehnojení, ale pokud to dělá jen na těch v jednou fóliáku, tak si to až zas tak nemyslím 

Prehnojeni a mozna velka teplota vzduchu.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2586
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký padlí?
objeti 0gandalf píše:Nějaký padlí?
nepočítám moji blbost kterou jsem zapřičinil smrt par rajčat ale to mě neštve ovšem vadí mi to kroucení listů
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
Ph zeminy ?
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Vypadá to na nějakou houbu (nedostatečné větrání - celkově špatné klima).Fouknul bych to širokospektr.fungicidem ..
dobrou zkušenost mám s přípravkem ACROBAT MZ WG ....dávka 10g (1sáček do 5 l vody) ... je dobrý i jako prevence .
PS: Račata ve skleníku či pařníku ,,blbnou,, potřebují teplo, sucho,čerstvý vzduch, slunce celý den, ideálně zastřešení (viz.obr.)
http://vadys.rajce.idnes.cz/terasa_-_zastreseni/" onclick="window.open(this.href);return false;
dobrou zkušenost mám s přípravkem ACROBAT MZ WG ....dávka 10g (1sáček do 5 l vody) ... je dobrý i jako prevence .

PS: Račata ve skleníku či pařníku ,,blbnou,, potřebují teplo, sucho,čerstvý vzduch, slunce celý den, ideálně zastřešení (viz.obr.)
http://vadys.rajce.idnes.cz/terasa_-_zastreseni/" onclick="window.open(this.href);return false;
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2586
- Kontaktovat uživatele:
Proto jsem typoval na padlí /houbová choroba/. Někdo doporučuje na likvidaci padlí, kromě chemie, i odvary z rostlin - přeslička a pod. K tomuto závěru mne přivádí zejména barva povlaku na výhonech a zakrslé listy. Existuje také t.zv. nepravé padlí - to způsobuje nadměrná vlhkost a nedostatečná ventilace. Na žádné z těchto padlí neexistuje univerzální ochranný prostředek. Jinak se zasahuje proti padlí a jinak proti nepravému padlí. Padlí vzniká v suchém prostředí a nepravé padlí ve vlhku. Musíš vědět sám, v jakém prostředí to vzniklo. Nepřehnojovat dusíkem. /jistě znáte americké padlí na angreštech, okurkách, cuketách, růžích ...../