Mravenci

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
proki73
Moderátor
Reputace: 36
Obrázky: 0

Mravenci

Příspěvekod proki73 » 02 čer 2014 17:33

Ahoj kolegové mám menší problém do skleníku a foliovníku se mi nastěhovali mravenci a nějak se jich nemůžu zbavit měl jsem doma takové ty domečky na mravence s jedem ale nějak to nezabralo zná někdo jinej způsob? :bashead: moc dík

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Re: Mravenci

Příspěvekod bremic » 02 čer 2014 17:53

V dobách biošílenství jsem používal sodu....teď už je řeším formitoxem hned z jara a mám celou sezonu pokoj

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 02 čer 2014 17:56

bremic píše:V dobách biošílenství jsem používal sodu....teď už je řeším formitoxem hned z jara a mám celou sezonu pokoj
no jo ale co použít teť když mám už rostliny zasazené moc se mi nechce používat chemie jak se používá ta soda?

Tehir
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Tehir » 02 čer 2014 18:18

proki73 píše:
bremic píše:V dobách biošílenství jsem používal sodu....teď už je řeším formitoxem hned z jara a mám celou sezonu pokoj
no jo ale co použít teť když mám už rostliny zasazené moc se mi nechce používat chemie jak se používá ta soda?

Teoreticky jí smícháš s trochou cukru, nasypeš na hromádku a mravenci to sežerou a vybuchnou, protože to v nich začne bublat. Jestli to zabírá, to netuším. Tady je tolik mravenců, že bych musela udělat souvislou vrstvu po celé zahradě. Co se týče ochrany rostlin proti tomu, aby ti tam mravenci nosili mšice, vyplatí se vazelínou namazat kousek stonku, neprolezou přes to. Aspoň než se ti vazelína spláchne.

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 02 čer 2014 18:19

Bud formitox a nebo zrovna dneska jsem objevil 2 mraveniště pod netkanou folii s larvama kdovíčeho, tak jsem zapnul varnou konvici, a jak cvakla, hnal jsem to ke skleníku a pěkně je prolil vařící vodou ... samozřejmě v dostatečné vzdálenosti od rostlin :)

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 03 čer 2014 20:31

proki73 píše:
Nasypeš sodu do mraveniště nebo na jejich cestičky...a oni se přestěhují jinam. To je tutovka. Když použiješ formitox tak se přestěhují taky...na věčnost. To je taky tutovka. Formitox není DDT. Není se třeba bát jeho neodbouratelnosti. Jen bych ho nepoužíval do měsíce před sklizní. :tiphat:

bremic
Stálý člen

Příspěvekod bremic » 04 čer 2014 04:09

Filichilli píše:Bud formitox a nebo zrovna dneska jsem objevil 2 mraveniště pod netkanou folii s larvama kdovíčeho, tak jsem zapnul varnou konvici, a jak cvakla, hnal jsem to ke skleníku a pěkně je prolil vařící vodou ... samozřejmě v dostatečné vzdálenosti od rostlin :)

To je recept na mravenčí polívku od Beara Gryllse ? :thumbup:

proki73
Moderátor

Příspěvekod proki73 » 04 čer 2014 07:51

amáte někdo zkušenosti tady stím práškem http://www.kukacka.cz/bros-prasek-proti-mravencum-250-g" onclick="window.open(this.href);return false;

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“